AirAsia vliegtuig stort ineens 7 km neer “We dachten dat we doodgingen”

Statistisch gezien wordt reizen met een vliegtuig als meest veilig beschouwd, maar dat betekent niet dat alles altijd vlekkeloos verloopt. Dat hebben passagiers in het AirAsia toestel gemerkt. In het vliegtuig ben je zeer passief en je lot is in de handen van de piloten, dus je zit in je stoel en hoopt op het beste als je hoort dat via de intercom dat het toestel kampt met turbulentie.

Het AirAsia toestel steeg op in Australië en was onderweg naar Indonesië, maar de piloten moesten na 25 minuten van koers wijzigen door technische problemen en een tekort aan zuurstof in de kabine. Op beelden is te zien dat de zuurstofmaskers boven de zitplaatsen naar beneden waren gevallen. Uiteindelijk stortte het toestel bijna 7000 meter, totdat de piloten de situatie onder controle hadden en tot slot landde het vliegtuig veilig op de internationale luchthaven van Perth, in Australië.

In een statement door AirAsia maken ze duidelijk dat de veiligheid van de passagiers ten alle tijden prioriteit is en verontschuldigen ze zich voor de nare situatie en alle gevolgen ervan. Volgens getuige zat de schrik er goed in bij vele en waren er zelfs passagiers die afscheid van elkaar namen, omdat ze het ergste vreesden. Een onderzoekteam gaat op zoek naar de reden waarom deze problemen ontstonden.

heftige beelden uit het vliegtuig kun je hieronder vinden.


DELEN