ZOON VAN OSAMA BIN LADEN DREIGT MET ‘WRAAK OP AMERIKA EN NEDERLAND EN DE REST VAN EUROPA

We zullen blijven toeslaan en zullen jullie raken, zowel in eigen land als daarbuiten, als antwoord op jullie onderdrukking van de bevolking in Palestina, Afghanistan, Syrië, Irak, Jemen, Somalië en andere islamitische landen’, aldus Hamza volgens de online jihadmonitor SITE. ‘De wraak die de islamitische natie zal nemen voor Sheik Osama, moge Allah genade met hem hebben, is geen wraak voor Osama de persoon, maar voor degene die de islam verdedigde,ik zal Amerika en Nederland en de rest van Europa en lesje leren aldus Hamza Binladen

Osama bin Laden werd in 2011 gedood door Amerikaanse commando’s in een villa in Abottabad, Pakistan, waar de leider van Al Qaida zichzelf al jaren schuil hield. De Verenigde Staten waren al tien jaar naar hem op zoek omdat hij verantwoordelijk wordt gehouden voor de aanslagen op elf september 2001 in New York. Even werd gedacht dat Hamza ook was omgekomen in Abottabad, maar later bleek dat hij op dat moment helemaal niet in de villa aanwezig was.

Hamza, die nu halverwege de twintig moet zijn, werd geboren in Saoedi-Arabië. Hij was voor de aanslagen van 2001 bij zijn vader in Afghanistan en zou daarna ook tijd met hem hebben doorgebracht toen deze voortvluchtig was in Pakistan. Uit documenten die zijn meegenomen uit de villa waar Bin Laden is vermoord en die vorig jaar zijn gepubliceerd door de VS, blijkt dat Hamza door zijn vader werd gezien als zijn opvolger nadat diens oudere broer Saad in 2009 om het leven was gekomen bij een Amerikaanse drone-aanval

DELEN