Waarom Japanse vrouwen niet dik worden, en het langst leven….hun geheim!

De gemiddelde levensduur van Japanse vrouwen is 84 jaar,en ze leven het langst van alle vrouwen op de wereld. Bovendien staan ze bekend om hun oneindige jeugd. Dat komt door de Japanse keuken, die één van de gezondste is ter wereld. Vandaar hun levensduur, gezondheid, en weerstand tegen veroudering als gevolg van gezonde voeding.

De Japanse keuken is heerlijk, bevredigend, en voedzaam. Het veroorzaakt geen obesitas,maar vertraagt het verouderingsproces. Echter, de Japanse keuken bestaat niet alleen uit sushi en rauwe vis. In plaats daarvan is het een combinatie van de eenvoud, natuur en traditionele waarden. Het Japanse dieet houdt mensen slank, jeugdig en gezond.
De geheimen van de Japanse vrouwen

1. Een dieet op basis van vis, soja, rijst, groenten en fruit
De huisgemaakte Japanse maaltijd is gebaseerd op deze ingrediënten. Hun eenvoudige gerechten, zoals gegrilde vis, met gestoomde rijst en gestoofde groenten, is een geweldige maaltijd die gunstig is voor de algehele gezondheid.
2. Kleine Porties
De porties zijn klein, en worden geserveerd in mooie kleine kommen. Zij beschouwen de schoonheid van het serveren als heel belangrijk.
3. Rijst bij elke maaltijd
Het consumeren van rijst bij elke maaltijd in plaats van brood, zal de behoefte aan brood elimineren. Bovendien zijn ze vergelijkbaar in hun voedingswaarde.

4. Het ontbijt is erg belangrijk
Japanners beginnen hun dag met een zelfgemaakt ontbijt, dat vermindert het snacken gedurende de dag.
5. Geen verwerkt voedsel, en regelmatig lichaamsbeweging
In Japan eten mensen minder verfijnd en verwerkte voedingsmiddelen. Bovendien is hun dieet lager in suiker en vet. Vandaar dat het combineren van een gezond dieet en regelmatig wandelen, fietsen en tuinieren de sleutel is tot een lang leven.

7 belangrijke voedingsmiddelen van het Japanse dieet

Deze 7 voedingsmiddelen zijn uiterst belangrijk voor de gezondheid. Voeg ze toe in je dagelijkse voeding, en je zal er jonger uitzien en het is goed voor de gezondheid. Zorg ervoor dat je dit regelmatig consumeert:
Vis, zoals zalm en tonijn, die vol zitten met omega-3 vetten, essentieel voor een gezond hart en geest.
Groenten, omdat ze vitaminen bevatten, mineralen, fytochemicaliën en vezels.
Rijst, bruine rijst in het bijzonder wat rijk is aan koolhydraten, heeft weinig natrium (zout), verzadigd vet, trans vet of cholesterol.
Sojabonen zijn geweldig, te wijten aan de isoflavonen die de tarieven van de borst- en prostaatkanker kunnen verlagen.
Noedels bevatten weinig vet en vol met vullende koolhydraten.

Thee houd je hart gezond, vanwege de flavonoïden die het bevat.
Fruit is cruciaal voor je voeding, omdat het vol zit met vitaminen, mineralen en beschermende antioxidanten
bekijk ook de video hieronder

DELEN