Nooit meer een lekke band dankzij deze geweldige uitvinding!

Een lekke band is echt het laatste waar je op zit te wachten. Het gebeurt ook altijd net op dat moment waarop het het slechtste uit komt. Het regent, het is koud, de kinderen moeten naar school, je hebt een zware tas bij je én je hebt natuurlijk geen bandenplak spullen bij je…
In Nederland zijn bijna twee keer zoveel fietsen als mensen. Het aantal lekke banden is dan ook ontelbaar. Er moet toch een betere oplossing zijn dat de fietsbanden die wij nu gebruiken? Wie droomt er niet van een fietsband die nooit lek zal gaan!

Nou, die droom is nu werkelijkheid geworden! Dankzij de ontwikkelaars van de Ever Tire zijn leeggelopen fietsbanden verleden tijd. Zij hebben namelijk een fietsband ontwikkeld waar geen lucht in zit. Geniaal! Want je kan zelfs door de scherpste dingen rijden zonder dat je banden leeglopen.
flak
Er worden twee soorten fietsbanden ontwikkeld. De Ever Tire is een fietsband gemaakt van polumeer, een materiaal wat bijna niet stuk te krijgen is. Dankzij de gaten in de band heb je wel voldoende vering en het ziet er best stoer uit. De andere band is de Nexo Tire. Deze lijkt sprekend op een traditionele fietsband maar is dit niet. Het is namelijk onmogelijk om een lek te krijgen.

Omdat de banden van maar één materiaal zijn gemaakt zijn ze ook nog eens heel gemakkelijk te recycelen want natuurlijk weer fijn is voor de natuur. Niet dat je je fietsband snel zal vervangen want ze gaan gemiddeld maar liefst 8000 kilometer mee!

Wat vind jij van deze uitvinding? Laat het weten in de commends en deel dit artikel met je vrienden op Facebook!

DELEN