Man gaat tegenover de vrouw zitten, die hij 22 jaar niet gezien heeft. Als ze oogcontact maken, barst hij in huilen uit

De artiesten Marina Abramovic en Uwe Laysiepen werden stapelverliefd toen ze in 1976 samenwerkten aan enkele projecten. Hun relatie zat vol energie, mystiek en aantrekkingskracht. In 1988, na twaalf jaar samenwerking, besloten de twee om een reis te ondernemen die hun relatie zou beëindigen. Dit was geen typische breuk zoals we die kennen. De twee wandelden, elk zo’n 2.500 km, van de uiterste punten van de Grote Muur in China om elkaar in het midden te ontmoeten en zeiden vaarwel.
Ze noemden dit stuk The Great Wall Walk en het was de laatste keer in 20 jaar dat ze elkaar zouden zien.

Maar zoals in elk goed liefdesverhaal was er hoop dat ze elkaar zouden terugzien en dat gebeurde uiteindelijk in 2010. In dit stuk laat Abramovic gasten zwijgzaam gedurende een minuut lang tegenover zich zitten. Ze toonde geen emotie maar dat veranderde toen Ulay aan de andere kant van de tafel zat.

Dit is een van de krachtigste reünies die we ooit gezien hebben! DEEL deze video als ook jij ontroerd bent door hun krachtig liefdesverhaal!

DELEN