De politie waarschuwt voor criminelen die nepbrieven van het Centraal Justitieel Incassobureau verspreiden. Dit is waar je op moet letten …

De Politie Gooise Meren liet via hun Facebookpagina weten dat er de laatste tijd weer geregeld valse brieven van het CJIB (Centraal Justitieel Incassobureau) opduiken. Het CJIB is belast met de inning van openstaande boetes en administratiekosten. Criminelen hebben echter een listige manier gevonden om onschuldige burgers af te troggelen door nepbrieven van het CJIB rond te sturen. De opmaak van deze nepbrieven is vrijwel niet van een originele brief te onderscheiden.
broef
Toch kan je aan de hand van de inhoud ervan vrijwel meteen opmaken of het om een vorm van oplichting gaat. Op deze valse brieven ontbreekt immers vaak de plaats en de tijd van de overtreding, wat nochtans een essentiële vermelding is op brieven van het Centraal Justitieel Incassobureau.

Moest je twijfels hebben over de inhoud of de oprechtheid van een brief van het CJIB neem dan altijd contact op met hun diensten. Dat kan overigens ook via Facebook en Twitter. Moest je zo’n nepbrief ontvangen hebben, vergeet dan ook niet om aangifte te doen bij je dichtstbijzijnde politiekantoor!

Wees de oplichters te slim af en DEEL deze waarschuwing met iedereen die je kent! bekijk de video hieronder

DELEN